Uber вимкнув можливість замовити таксі по телефону

На виклики таксі Uber по телефону доводилося не більше 10% всіх поїздок

Популярний сервіс Uber вимкнув можливість викликати таксі за допомогою телефонного дзвінка в Україні. Тепер клієнт зможе замовити автомобіль тільки за допомогою мобільного додатку, передає видання "Лига.net".

Викликати таксі компанії Uber в Україні за номером 9988 можна було з 2018 року. Замовити автомобіль за допомогою голосового виклику було можливим у великих українських містах - Києві, Одесі та Львові. За даними компанії, станом на серпень 2020 року, на виклики таксі Uber телефоном доводилося не більше 10% всіх поїздок.

В Uber повідомили, що якщо зараз набрати раніше чинний номер, то ввімкнеться автовідповідач і клієнтам повідомлять про те, що для замовлення послуги необхідно завантажити додаток.

Раніше стало відомо, що Uber продає свою дочірню компанію з виробництва безпілотних автомобілів стартапу Aurora Technologies, відмовляючись від підрозділу, яке засновник Uber одного разу назвав критично важливим для майбутнього компанії. Розробка технології автомобілів без водія була ключовим пріоритетом, коли засновник і колишній генеральний директор Uber Тревіс Каланік очолював фірму, оскільки він бачив в ній спосіб скоротити витрати.

Портал "Коментарі" також повідомляв, що столиця Франції обзаведеться літаючими таксі. Згідно з інформацією оператора громадського транспорту RATP, аеротаксі дозволить скоротити час у дорозі більш ніж у два рази. Наприклад, повітряний шлях з центру Парижа в аеропорт Шарль де Голль займе всього 15 хвилин замість 40 хвилин, які потрібні на сьогодні.