У "жовтій зоні" тримаються лише три області

Лише 3 області в Україні мають ознаки "жовтої" зони Covid-19

В Україні на сьогоднішній день столиця та ще 13 областей опинились у "помаранчевій зоні" карантину. 8 областей вже перейшли у "червону зону" і лише три області ще відповідають "жовтому" рівню епіднебезпеки. Як повідомляє видання "Коментарі", про це свідчить інформація Міністерства охорони здоров'я.

Зокрема, станом на 28 жовтня "почервоніли" Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Миколаївська, Одеська, Рівненська, Сумська та Херсонська області. У цих регіонах зростають показники госпіталізації.

Найкраще епідеміологічна ситуація у Вінницькій, Закарпатській та Кіровоградській областях. Вони, як і раніше, залишаються в "жовтій зоні". Інші регіони в "помаранчевій зоні".

Читайте також на порталі "Коментарі" - головний санлікар України Ігор Кузін розповів, у яких сферах суттєво збільшилися темпи вакцинації населення проти коронавірусу. Кузин вважає, що активізація українців пов'язана з тим, що всі почали розуміти, що зупинити спалах захворюваності можна лише двома методами – або запровадити жорсткий локдаун із серйозними обмеженнями, або прискорити масову вакцинацію. Ситуація справді тривожна – 66% ліжкомісць, відведених для госпіталізації хворих уже зайняті. Тенденція не дуже втішна і зростання захворюваності стрімко набирає обертів. Саме тому в регіонах пришвидшилася вакцинація, щоб зупинити спалах.

Також раніше видання "Коментарі" повідомляло – голова МОЗ Віктор Ляшко назвав COVID-вакцину, яку не можна комбінувати з іншими препаратами. Сьогодні Україна є тією країною, де можна комбінувати вакцини.