У Зеленського назвали найважливішу зустріч президента за час великої війни

У ОП назвали зустріч президента із Шольцем найважливішою за час війни

На Банковій розкрили деталі переговорів президента України Володимира Зеленського із канцлером Німеччини Олафом Шольцом у Берліні. Як повідомляє портал "Коментарі", про деталі переговорів йдеться у повідомленні прес-служби Офісу президента.

У ОП наголосили, що це вже третя зустріч Зеленського з Шольцем за осінь 2024 року, але сам український лідер її вважає "найважливішою за весь час повномасштабного російського вторгнення".

Володимир Зеленський розкрив Олафу Шольцу деталі "плану перемоги" та пояснив, що він є "містком" до результативного Саміту миру – щоб посилити позиції України та створити умови для того, щоб поставити крапку у війні.

Також йшлося про реалізацію положень двосторонньої угоди з безпеки між Україною та Німеччиною протягом наступного року, роботу спільних підприємств з ремонту бронетехніки на території України та запуск спільного виробництва озброєнь.

"Володимир Зеленський також запропонував Олафу Шольцу розглянути можливість фінансування українського виробництва дальнобійних засобів", – зазначають у комюніке.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Зеленський розповів, що представив "ключовим друзям країни" стратегію наближення миру для України. За словами Зеленського, це план абсолютно чітких та реалістичних кроків, які можуть підштовхнути всю ситуацію до миру.

Також видання "Коментарі" повідомляло – російський диктатор Володимир Путін фактично відмовився обговорювати посередництво щодо України з канцлером ФРН Олафом Шольцем.

Раніше "Коментарі" писали – чи німці хочуть, щоб Шольц зателефонував Путіну: результати опитування.