У Зеленського назвали 3 причини, чому Лаврову не варто коментувати переговори Києва та Москви

На Банковій вважають, що глава МЗС РФ Сергій Лавров коментує переговори, не володіючи ситуацією та фактами

Міністру закордонних справ РФ Сергію Лаврову правильніше було б утриматися від гучних заяв щодо переговорного процесу між Україною та Росією, адже досить часто у таких заявах фантазії розходяться з фактами. Як передає видання "Коментарі", про це в інтерв'ю "РБК-Україна" розповів радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

Радник голови ОП зазначив, що нещодавні заяви Сергія Лаврова про переговори України та Росії вкотре дали привід замислитися, що російська сторона живе своїми фантазіями, а не конкретними фактами.

Михайло Подоляк вважає, що є як мінімум три причини, чому главі МЗС Росії не потрібно коментувати українсько-російські переговори.

Перша причина у тому, що сам Лавров не входить і ніколи не входив до складу російської делегації на переговорах. Отже, він ніколи ні очно, ні заочно не брав участі у переговорах.

Другою причиною Подоляк назвав звірства російської армії в українських містах. За словами радника голови ОП, "денацифікацію та російську мову" російські військові досить конкретно "обговорили" з жителями Бучі, Гостомелю, Харкова, Волновахи та, звичайно, Маріуполя.

Третя причина, наголосив Подоляк. Полягає в тому, що на переговорах про зняття чи ослаблення санкцій проти РФ не йдеться, оскільки не усунуто причину їх введення. Росія не зняла окупацію українських територій та продовжує агресію.

Нагадаємо, Сергій Лавров в одній зі своїх заяв зазначив, що зняття санкцій із Росії є одним із питань переговорів між Україною та Росією.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Путін змінює куратора "ЛДНР".