Головна Новини Суспільство події У Запорізькій області відкрили протитуберкульозний санаторій, який діти чекали 4 роки - голова ОДА Боговін
commentss НОВИНИ Всі новини

У Запорізькій області відкрили протитуберкульозний санаторій, який діти чекали 4 роки - голова ОДА Боговін

Будівля санаторного дитячого протитуберкульозного відділення протягом 4 років було закрито через аварійний стан

20 жовтня 2020, 18:59
Поділіться публікацією:

У Запорізькій області відкрили протитуберкульозний санаторій, який діти чекали чотири роки. Про це повідомляє УНІАН.

У Запорізькій області відкрили протитуберкульозний санаторій, який діти чекали 4 роки - голова ОДА Боговін

З 2016 року в Запорізькій області спостерігалося поступове збільшення захворюваності на туберкульоз серед дітей та підлітків. Про це повідомив керівник Запорізької обласної державної адміністрації Віталій Боговін на відкритті санаторного дитячого протитуберкульозного КНП "Запорізького регіонального фтизіопульмонологічного клінічного лікувально-діагностичного центру".

"У 2019 показник захворюваності на туберкульоз серед дітей нашої області склав 23,1 на 100 000 населення, що практично в 3 рази перевищує середній показник по Україні! За 9 місяців 2020 він став ще більше — вже 25,1! Дійшли до того, що хворі діти, яких треба негайно госпіталізувати, стоять в черзі", — зауважив Віталій Боговін.

Він також підкреслив, що завдяки взаємодії всередині команди обласної державної адміністрації, роботи на об'єкті завершені в рекордні терміни, а також отримані всі необхідні дозволи від Держархбудконтролю і державної експертизи. Таким чином заклад повністю готовий приймати пацієнтів.

Голова Запорізької ОДА підкреслив, що відкриття санаторного протитуберкульозного дитячого відділення дозволить своєчасно здійснювати госпіталізацію дітей, хворих на туберкульоз, створить умови для ефективної та якісної медичної реабілітації, буде сприяти поліпшенню умов перебування пацієнтів та показників ефективності лікування, а також зменшенню ризиків захворювання на туберкульоз дитячого населення області.

Крім того, керівник обласної держадміністрації Запорізької області повідомив, що в новому санаторному дитячому протитуберкульозному відділенні функціонуватиме приймальне відділення, що має у своєму складі 3 "боксовані" палати. Також є дитяча ігрова кімната і 9 навчальних класів для дітей різних вікових груп, харчоблок з сучасним технологічним обладнанням.

У Запорізькій області відкрили протитуберкульозний санаторій, який діти чекали 4 роки - голова ОДА Боговін - фото 2
У Запорізькій області відкрили протитуберкульозний санаторій, який діти чекали 4 роки - голова ОДА Боговін - фото 3
У Запорізькій області відкрили протитуберкульозний санаторій, який діти чекали 4 роки - голова ОДА Боговін - фото 4

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що захворіти на коронавірусну інфекцію значно простіше і швидше, ніж на туберкульоз.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини