У ВСУ розповіли про ймовірність нового вторгнення Росії

Україна готується в разі потреби відбивати наступ Росії з будь-якого напрямку, зокрема і з кримського, - Наєв

Загрози нового вторгнення і розгортання повномасштабної війни з Росією зараз немає. Про це заявив в програмі "Свобода слова" Сергій Наєв, командувач Об'єднаних сил ЗСУ. Разом з тим він зазначив, що Україна готується відбивати наступ, якщо це знадобиться.

Україна повинна бути готова до будь-якої потенційної військової загрози. Тому вже зараз у штабі є плани, як буде діяти армія у випадку того чи іншого сценарію, - розповідає Наєв. Плани Росії теж весь час намагаються тримати на контролі. В цьому допомагає розвідка. За останній час в неї вклали багато ресурсу, щоб посилити й отримувати більше інформації з боку противника.

"Ми залучили всі розвідувальні органи, які є в державі. Відомості про Збройні сили Росії отримуємо кожен день: наявність військ, накопичення на тому чи іншому напрямку, збільшення чисельності", - говорить командувач ОС.

А ось слова командувача ВМС Олексія Неїжпапи про загрозу повномасштабного наступу Росії Наєв назвав перебільшеними.

"Він не має повної інформації", - прокоментував він заяву колеги.

При цьому Україна готується до можливого наступу з боку Криму, як і з будь-якого іншого напряму. Але загроза розгортання війни з боку окупованого півострова не стала більшою, ніж була у 2014 році, запевняє Наєв.

Раніше "Коментарі" також розповідали, як в Росії відреагували на заяву командування Військово-морських сил України про вторгнення на територію України з боку окупованого Криму.