Головна Новини Суспільство події У ВООЗ пояснили, на скільки високий ризик заразитися коронавірусом від пацієнта без симптомів
commentss НОВИНИ Всі новини

У ВООЗ пояснили, на скільки високий ризик заразитися коронавірусом від пацієнта без симптомів

У Всесвітній організації охорони здоров'я закликали країни зосередитися на пошуку пацієнтів з симптомами коронавірусу

10 червня 2020, 12:05 comments1548
Поділіться публікацією:

Пацієнти з коронавірусом, у яких хвороба протікає без симптомів, дуже рідко заражають інших людей. Про це заявили представники Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ). При цьому, відкидати цей шлях інфікування зовсім вони не рекомендують.

У ВООЗ пояснили, на скільки високий ризик заразитися коронавірусом від пацієнта без симптомів

Найбільша ймовірність заразитися коронавірусом — це підхопити його від пацієнта з вираженими симптомами, стверджують у ВООЗ. Саме тому закликають країни зосередитися на пошуку таких хворих. Загроза подальшого розповсюдження буде тим вищою, чим більше таких людей будуть знаходиться в суспільстві, а не під наглядом лікарів.

Разом з тим, ризик підхопити COVID-19 від безсимптомного пацієнта значно нижче. Але і він є, кажуть в організації. І все ж цей фактор передачі далеко не найголовніший.

"За нашою інформацією, передача коронавірусу від людини без симптомів далі все ще трапляється досить рідко", — повідомила на брифінгу в Женеві глава підрозділу ВООЗ з нових хвороб Марія Ван Керхове.

І все ж, говорить Ван Керхове, цей шлях передачі вивчений не достатньо добре. Тому закликає відстежувати та тестувати і тих, хто контактував з такими пацієнтами.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що в Україні різко збільшилася кількість летальних випадків коронавірусу. Це якраз збіглося зі стартом нового етапу ослаблення карантинних обмежень. Як думаєте, чи можуть ці дві події бути пов'язані між собою?




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини