У вівторок в Україну прибуде 650 тисяч доз вакцини AstraZeneca - передає Польща

Польща у вівторок передасть Україні 650 тисяч доз вакцини від коронавірусу AstraZeneca

Україна повинна отримати вже 17 серпня від Польщі 650 тисяч доз вакцини від коронавірусу AstraZeneca. Таку інформацію озвучив глава канцелярії прем'єр-міністра Міхал Дворчік, повідомляє видання "Коментарі" з посиланням на "Польське радіо".

Польща досі є тією країною, яка допомагає в боротьбі з пандемією таким країнам, як Австралія, Іспанія, Португалія, Норвегія. Усім цим країнам в різний час були передані Варшавою вакцини від COVID-19 компанії Pfizer, Moderna. Тепер ось і Україна отримає від дружньої Польщі трохи більше півмільйона доз вакцини від ковіда AstraZeneca. При цьому ціна, за якою Польща перепродує запаси вакцини тримається в строгому секреті і не розголошується.

Керівник Урядового агентства стратегічних резервів (RARS) Міхал Кучмеровскій зазначив, головне правило, яким керуються країни, які постачають вакцини - це не втратити, але і не заробити. Є такі держави, які включають у вартість фінансове питання логістики. Відзначимо, раніше вакцину AstraZeneca в розмірі 100 тисяч тонн Україні надав грецький уряд. Також півмільйона доз вакцин вже прибуло в Україну від Данії.

Читайте також на порталі "Коментарі" - експерти порадили не поспішати з прищепленням третьої дозою вакцини проти коронавірусу. Якщо забезпечені країни зважаться на імунізацію населення третьою (бустерною) дозою вакцини проти коронавірусу, то це може запустити нову хвилю смертей в світі. Головна проблема криється в тому, що до сих пір люди з груп ризику залишаються найменше вакциновані, отже, схильні захворіти.