У Тернополі рекомендують не виходити на вулицю і щільно закрити вікна: що сталося

Росія вночі атакувала промисловий об’єкт в Тернополі, рівень хлору в повітрі перевищує допустимий в рази

Вночі російський дрон поцілив у промисловий об’єкт у Тернополі. Місцеві жителі вночі чули гучний вибух, після якого одразу спалахнула пожежа, а в небі з’явився великий стовп диму. Вогонь досі намагаються ліквідувати.

Як згодом повідомив очільник ГУ ДСНС Тернопільської обалсті Віктор Маслей, рятувальники отримали повідомлення про пожежу близько 3 ночі. На місці загоряння працювало 20 одиниць техніки, 90 рятувальників, залучали 2 пожежних потяги - 1 з Тернополя, інший зі Львова. О 06:50 пожежу вдалось локалізувати. Втім, її ліквідація триває.

Згодом стало відомо, що росіяни влучили в одну із ємкостей, де зберігалися пально-мастильні матеріали. Постраждалих людей немає.

Як повідомила генеральна директорка ДУ "Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України" Оксана Чайчук під час брифінгу в ОВА, рівень хлору в повітрі зараз перевищує допустиму норму в рази.

"При нормі 0,1 міліграм на метр кубічний є перевищення від 0,4 до 1,01. Від 4 до 10 разів у атмосферному повітрі. Радимо тернополянам обмежити тривале перебування на свіжому повітрі. Обмежити доступ атмосферного повітря у закриті приміщення. Якщо є можливість, застосовувати рекуператор. Вікна і двері завішати вологими простирадлами, щоб хлор, який є у атмосферному повітрі, зв'язувався з водою і не потрапляв у приміщення", - сказала Чайчук.

Вона рекомендувала працівникам дошкільних закладів використовувати ті ж самі профілактичні заходи. Також Чайчук закликала батьків, які мають змогу, забрати дітей із садочків додому.

Окрім того, попри спеку, вона рекомендує утриматися від відпочинку на водних об’єктах.

Також Чайчук рекомендувала пити більше води, щоб небезпечні речовини, які потрапили в організм, вимилися.

Вона назвала і основні симптоми отруєння хлором. Серед них почервоніння очей, сухість слизової оболонки, просідання голосу, зниження тиску та тахікардія.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що після операції в Курській області, РФ може готувати удари по українським містам.