У США з’явився потужний союзник у боротьбі проти Китаю: деталі

Адміністрація Байдена йде на низку кроків перед виборами, щоб посилити підтримку нинішнього президента в промислових штатах

Вашингтон готується підвищити мита на деякі види сталі та алюмінію, що імпортуються з Мексики. США таким чином намагаються зупинити потік металу з Китаю, що надходить через південний кордон. Як інформує портал "Коментарі", про це пише видання "Financial times".

Автори матеріалу зазначають, що Білий дім заявив, що мита в розмірі 25% застосовуватимуться до будь-якої сталі, що надходить до США з Мексики, яка не була виплавлена і розлита в Північній Америці. Водночас алюміній із Мексики, що містить первинну плавку з Китаю, Білорусі, Ірану або Росії, обкладатиметься тарифами в розмірі 10%.

Адміністрація Байдена заявила, що ці заходи вживаються спільно з Мексикою, яка попросить своїх імпортерів надавати більше інформації про те, з якої країни надходить їхня сталева продукція.

Торговий представник США Кетрін Тай заявила, що цей крок є "гарною новиною" як для США, так і для мексиканських працівників сталеливарної та алюмінієвої промисловості.

За словами американських чиновників, США імпортують близько 3,8 мільйона тонн сталі з Мексики, водночас тільки 13% виплавляють і розливають за межами північноамериканського регіону, і тепер вони підпадають під дію нових мит.

Що стосується алюмінію, то мита будуть застосовуватися тільки до 6% з 105 000 тонн алюмінію, імпортованого з Мексики.

Адміністрація Байдена йде на ці кроки перед виборами, щоб посилити підтримку нинішнього президента в промислових штатах.

Раніше цього року Байден також виступив за захист US Steel від купівлі японською компанією Nippon Steel - цей крок Байден охарактеризував як підтримку американських сталеливарників.

Читайте також на порталі "Коментарі" - торгова війна ЄС набирає обертів: що чекає на Aliexpress та інші китайські компанії.