У США розповіли, в якому випадку ЗСУ зможуть повернути весь Донбас

Військові експерти назвали три варіанти розвитку війни

Українська армія має дуже хороший шанс повернути і Донецьк, і Луганськ під контроль України. Але, коли це вдасться зробити, залежить від того, як буде поводити себе російська армія в найближчі місяці. Москва має три варіанти, як діяти. Перший варіант полягає у тому, що Кремль може спробувати анексувати вже захоплені території. Другий варіант у тому, що путінський режим спробує кинути ще більше російських військових, збільшивши темпи прихованої мобілізації. Є і третій варіант – Москва продовжуватиме ставити перед своїми військовими нездійсненні цілі. У результаті через брак ресурсів Росія зазнає поразки в цій війні. Як повідомляє видання "Коментарі", про це повідомляється в сьогоднішньому звіті Інституту вивчення війни США.

Військові аналітики уточнюють, що мобілізація не зможе врятувати Росію від поразки.

Також експерти звертають увагу на те, що саме рішення президента Росії Володимира Путіна вторгнутися в Україну вже не є адекватним. Тому сподіватися на те, що військове керівництво Росії керуватиметься тверезими оцінками при прийнятті рішень, не доводиться.

У США вважають, що українські захисники можуть вибити російських загарбників з окупованих Донецька та Луганська або досягти плану мінімум і вибити окупантів до тих позицій, які вони займали до 24 лютого, коли й відбулося повномасштабне вторгнення. Перед ВСУ відкриваються великі можливості щодо звільнення українських територій на Донбасі, якщо російські війська не припинять наступ Якщо ж Москва ухвалить рішення припинити наступальну операцію – це стане ознакою того, що Кремль готується до швидкої анексії.

Читайте також на порталі "Коментарі" – президент Зеленський заявив про нові деокуповані населені пункти.