Головна Новини Суспільство події У Слузі народу пропонують відкласти підвищення мінімальної зарплати
commentss НОВИНИ Всі новини

У Слузі народу пропонують відкласти підвищення мінімальної зарплати

Українцям обіцяють у 2021 році підняти мінімальну зарплату до 6-ти з половиною тисяч гривень

13 жовтня 2020, 08:48
Поділіться публікацією:

Підвищення мінімальної зарплати українцям можуть відкласти. В "Слузі народу" пропонують підняти виплати не раніше ніж в грудні 2021 року. Про це в інтерв'ю ТСН.ua розповів керівник парламентського комітету з питань фінансів Данило Гетьманцев.

У Слузі народу пропонують відкласти підвищення мінімальної зарплати

Мінімальна зарплата в Україні. Фото: zn.ua

Спочатку в проекті державного бюджету на 2021 рік було передбачено підвищення мінімальної зарплати у 2 етапи. У січні до нинішніх 5 тисяч планували додати ще одну тисячу. А в липні мінімалка мала б зрости ще на 500 гривень — до 6500.

"Мінсоцполітики щомісяця переглядає прожитковий мінімум. У липні цього року він був, наприклад, 5050 гривень. У вересні мінімалка виросла до 5 тисяч гривень. Ми вже наблизилися до потрібного рівня. Наступного року цю рису ми переступимо", — упевнений Данило Гетьманцев.

І все ж він вважає, що з подібним підвищенням потрібно трохи почекати, інакше можуть бути негативні наслідки для економіки. Наприклад, частину працівників почнуть переводити в тінь і офіційно платити їм будуть тільки половину ставки. Тому зарплати українців, не виключено, виростуть вже в грудні 2021 року.

"Я б підвищення відклав все ж до 1 грудня. Тоді б ми, як мені здається, спокійно пройшли б весь рік. Не було б сильного впливу на інфляцію і податкового тиску на бізнес", — говорить глава фінансового комітету парламенту.

Чи прислухаються колеги до думки Гетьманцева або залишать в проекті бюджету все як є, стане відомо під час голосування за законопроєкт.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, як підвищення мінімалки вплине на зарплати вчителів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини