У січні українців чекає жорсткий карантин: які будуть обмеження

У грудні посилювати карантину не будуть

Кабінет Міністрів України вирішив, що на початку наступного року в країні буде введено жорсткий карантин. Мета такого рішення - зупинити поширення коронавірусної інфекції, пік якої очікується якраз на цей місяць.

На своїй сторінці в Facebook прем'єр-міністр України Денис Шмигаль написав, що вводити локдаун в грудні не будуть, тому що, завдяки "карантину вихідного дня" в країні вдалося нормалізувати епідемічну ситуацію та розвантажити медичну систему. За останній тиждень, згідно зі статистикою, кількість видужалих тричі перевищувала кількість нових випадків захворювання.

Однак, з огляду на те, що в січні-лютому 2021 року очікується третя хвиля COVID-19, в Україні введуть жорсткий карантин, під час якого можуть бути наступні обмеження;

- заборона на проведення святкових концертів, дискотек, вечірок, масових заходів в приміщеннях або ТРЦ (ймовірність 100%);

- кінотеатри, театри й музеї, а також заклади громадського харчування з організацією дозвілля (95%);

- святкові ярмарки, спортзали й фітнес-центри (90%);

Разом з тим, можуть бути обмеження в роботі громадського транспорту, закладів громадського харчування (доставка або винесення) і готелів (без харчування і зон розваг).

Повний перелік обмежень Кабінет Міністрів України оприлюднить після засідання, яке відбудеться в середу, 9 грудня.

Нагадаємо, що в Україні, в порівнянні з вчорашнім днем, приріст захворюваності коронавірусом трохи знизився.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів про два можливі шляхи розвитку ситуації з карантином в Україні.