У погодних додатках зʼявилися попередження від Укргідрометцентру

Українські користувачі почали отримувати попередження від Укргідрометцентру в мобільних додатках

Українські користувачі отримують оперативні попередження про небезпечні погодні умови безпосередньо у своїх мобільних додатках завдяки інтеграції Укргідрометцентру з європейською платформою MeteoAlarm. Про це розповіла речниця Укргідрометцентру Наталія Птуха на брифінгу в Медіацентрі Україна.

Завдяки цій співпраці українські користувачі отримують попередження про небезпечні гідрометеорологічні явища у своїх погодних додатках. Платформа MeteoAlarm, яка об'єднує попередження з усіх європейських країн, автоматично надсилає їх до мобільних додатків, доступних на різних операційних системах.

Як повідомила Наталія Птуха, Укргідрометцентр зміг приєднатися до міжнародної платформи EUMETNET за підтримки Фінського метеорологічного інституту. Проєкт з міжнародної кооперації дозволяє Україні надсилати власні попередження про стихійні та небезпечні погодні явища, що охоплюють територію країни.

Платформа MeteoAlarm спеціалізується на відстеженні і попередженні користувачів про потенційно небезпечні погодні явища, такі як шторми, зливи, повені, сильні вітри та інші. Вона є частиною європейської метеорологічної системи та об'єднує попередження з усіх країн, що входять до її складу. Тепер Україна також приєдналася до цієї системи, що дозволяє оперативно реагувати на зміни погоди і завчасно інформувати населення про можливі ризики.

Читайте також на порталі “Коментарі” - З 22 жовтня на більшість регіонів України чекає приємне потепління. Ночі стануть теплішими – від +2 до +8 градусів, а вдень температура зросте до +11-16 градусів. Такі зміни пов'язані зі зміною атмосферних процесів, що принесе на територію країни більш теплі повітряні маси.