У ПДР внесені зміни: в якому випадку поліція не зможе зупинити автомобіль

Поліція більше не зможе застосовувати жезл для зупинки авто

У правилах дорожнього руху відбулися деякі зміни, у зв'язку з якими поліцейські не зможуть більше зупиняти автомобілі за допомогою жезла. Про це повідомляє Дорожній адвокат.

Так, за інформацією джерела, згідно з новими правилами, правоохоронці мають право користуватися жезлом тільки для регулювання дорожнього руху. У разі, якщо поліцейський зробить спробу зупинити авто таким чином, водій має право проігнорувати вимогу і проїхати далі. Така вимога зупинки є незаконною.

На сьогодні інспектор має право зупинити автобіль тільки за допомогою сигнального диска з червоним сигналом або ж руки, вказуючи при цьому на машину і на місце, куди їй необхідно буде припаркуватися. Також зупинка авто поліцейським вважається законною, якщо він використовує гучномовний пристрій. Допускається також і зупинка за допомогою увімкненого проблискового маячка синього і червоного або лише червоного кольору. Ще може бути використано спеціальне табло, на якому буде зазначено вимогу про зупинку авто.

При зупинці транспортного засобу співробітник поліції зобов'язаний назвати водієві причину зупинки, а також представитися, назвавши своє прізвище, посаду і спеціальне звання. На вимогу водія він повинен пред'явити своє посвідчення.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв читачам про те, чим можна зайнятися, коли опинився в пробці, давши кілька порад водіям, а також про те, що простий вчитель зробив копію культового американського спорткара. У Мережі було опубліковано відео з незвичайним автомобілем.