У ОП розкрили деталі зустрічі Зеленського з Байденом

В Офісі президента наголосили, що Зеленський на зустрічі з Байденом сфокусувався на питанні плану перемоги

Глава української держави Володимир Зеленський провів першу зустріч у рамках візиту до США із президентом США Джо Байденом на полях Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку. Сторони домовились обговорити план перемоги у Вашингтоні 26 вересня. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті президента України.

На Банковій зазначили, що під час зустрічі Володимир Зеленський подякував Байдену та Штатам за надану країні підтримку, яка "рятує життя українців і допомагає країні зберегти незалежність".

"Глава Української держави ознайомив президента США із ситуацією в Україні, зокрема на фронті. Володимир Зеленський сфокусувався на питанні Плану перемоги. Лідери домовилися обговорити його під час переговорів у Вашингтоні 26 вересня", - йдеться у заяві ОП.

Крім того, Володимир Зеленський та Джо Байден взяли участь у спеціальній зустрічі "G7", присвяченій питанню відновлення України. Також понад 30 країн та Євросоюз підписали декларацію щодо повоєнного відновлення України.

Під час виступу на заході Зеленський зазначив, що після руйнівної Другої світової війни союзники запровадили план Маршалла, який зміцнив мир та допоміг йому "стати по-справжньому тривалим".

"Сьогодні ми закладаємо фундамент для аналогічної архітектури відновлення, що сприяє миру для України та всієї Європи та спільному добробуту", - сказав президент України.

Також було оприлюднено відео виступу Байдена та Зеленського у зустрічі у форматі "Група Семи Україна" щодо відновлення України.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Адміністрація президента США Джо Байдена працює над планом продовження повноважень на відправку Україні допомоги на суму 5,9 мільярда доларів після 1 жовтня, коли починається новий фінансовий рік. Про це пише рейтингове видання Politico.

Автори матеріалу пояснили, йдеться про прийнятий у квітні пакет допомоги, згідно з яким Пентагон може використати власні запаси для оперативного переміщення зброї та обладнання в Україну. Потім із цих грошей фінансують заміну американського обладнання у власних арсеналах.