У НАТО знову нічого не бачать і не чують: що заявили про падіння російських дронів у Латвії

У НАТО немає даних, що російський дрон розбився у Латвії навмисно

Північноатлантичний альянс не має інформації про те, що падіння російського безпілотника на території Латвії було навмисним. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" зробила спікер Альянсу Фара Дахлалла.

Спікер зазначила, що з моменту повномасштабного вторгнення Росії до України у 2022 році фрагменти російських безпілотників та ракети неодноразово знаходили на території союзників.

"Хоча у нас немає інформації, яка свідчить про умисний напад Росії на союзників, ці дії є безвідповідальними та потенційно небезпечними", - заявила Дахлалла.

Вона нагадала, що у відповідь на війну Росії Альянс значно збільшив свою присутність на східному фланзі, зокрема у Румунії та Латвії.

Варто зазначити, що в Латвії в суботу 7 вересня 2024 року розбився російський військовий безпілотник, який, ймовірно, залетів через Білорусь.

Наскільки відомо, це був перший з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну випадок, коли військовий дрон Росії порушив повітряний простір Латвії.

Читайте також на порталі "Коментарі" - литовський міністр закордонних справ Габріелюс Ландсбергіс виступив із різкою критикою на адресу НАТО у зв'язку з падінням російських безпілотників на території країн-членів альянсу. У публікації в соцмережі X він підкреслив, що ситуації, які лише три роки тому здавалися неможливими, тепер стали звичайними і потребують негайної реакції та змін у стратегії оборони.

"Інциденти, немислимі ще 3 роки тому, зараз розглядаються як рутина. Ніщо не повинно падати на Україну, Латвію чи десь на території НАТО, але це нова реальність, до якої призвела наша бездіяльність", - наголосив Ландсбергіс.

За словами Ландсбергіса, Литва не збирається миритися з таким станом справ і ініціюватиме і підтримуватиме рішучу відповідь.