Головна Новини Суспільство події У Нацбанку розповіли, як підвищення мінімалки відіб'ється на інфляції в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У Нацбанку розповіли, як підвищення мінімалки відіб'ється на інфляції в Україні

Щоб підвищити мінімальну зарплату українцям до 5 тисяч, з бюджету виділять ще 4 мільярди гривень

4 вересня 2020, 09:56
Поділіться публікацією:








Збільшення мінімальної зарплати для українців в 2020 році суттєво не вплине на зростання інфляції. Відповідний прогноз Національного банку озвучив на брифінгу заступник глави НБУ Дмитро Сологуб. Але ситуація може змінитися вже в наступному році.

У Нацбанку розповіли, як підвищення мінімалки відіб'ється на інфляції в Україні

Мінімальна зарплата. Фото: Корреспондент.net

Мінімальну зарплату українцям вирішили збільшити вже з 1 вересня. Вона виросла майже на 300 гривень і тепер досягає 5 тисяч гривень. Щоправда, це без вирахування податків. На руки українці отримуватимуть близько 4 тисяч. Разом з зарплатою виросли і податки, які прив'язані до мінімалки. А ось на показниках інфляції це ніяк не повинно відобразиться, запевняють у Нацбанку. Принаймні, у цьому році.

"Зростання мінімальної зарплати з цього місяця значно на інфляцію не вплине. Але нам потрібно побачити, які показники будуть закладені в бюджет на 2021 рік. Тоді ми вже зможемо прогнозувати, як саме вони відіб'ються на інфляції", — повідомив Дмитро Сологуб.

Нагадаємо, що вже в наступному році в Україні планують підняти мінімальну зарплату ще двічі — спочатку на тисячу гривень, а потім ще на 500 гривень.

"У нас вже був приклад в Україні, коли в 2017 році значно зросла мінімалка. Цього разу, якщо порівнювати з 2017 роком, такого різкого стрибка немає. Хоча, зазначу, що після кризи і відновлення споживчого попиту інфляційна ситуація може змінитися, і зростання мінімальної зарплати теж на ній відіб'ється", — додав заступник голови НБУ.

Поки ж, щоб підвищити мінімалку українцям, з бюджету додатково виділять ще 4 мільярди гривень.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, скільки зараз отримують медики в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини