Головна Новини Суспільство події У Нацбанку прокоментували рівень інфляції: прогнози до кінця року
commentss НОВИНИ Всі новини

У Нацбанку прокоментували рівень інфляції: прогнози до кінця року

У НБУ відзначили, що в жовтні інфляція залишалася невисокою

10 листопада 2020, 20:52
Поділіться публікацією:

У жовтні інфляція залишалася невисокою, а споживчий кошик українців був дорожче на 2,6%, ніж у минулому році. Про це повідомили на офіційному сайті Національного банку України.

У Нацбанку прокоментували рівень інфляції: прогнози до кінця року

ФОТО: UA.News

У НБУ також зазначили, що паливо, сирі продукти харчування, зокрема овочі, а також одяг і взуття коштували дешевше в порівнянні з минулим роком. Однак, найбільше в 2020 році зросли ціни на послуги та адміністративно регульовані ціни. Крім цього, продовжували дорожчати тютюнові вироби.

У Нацбанку також прокоментували падіння цін на певні продукти харчування. Так, наприклад, з приходом нового врожаю сповільнилося подорожчання яблук, а зі збільшенням імпорту — спостерігалося зниження цін на банани.

Що стосовно цін на послуги: у НБУ розповіли, що підвищення вартості послуг закладів харчування, кінотеатрів, салонів краси, оренди житла сповільнилося. Однак, у зв'язку з епідемічною ситуацією в країні, прискорилося підвищення вартості медичних послуг.

До кінця року Національний банк України прогнозує помірне прискорення інфляції. Це буде, в тому числі, наслідком подальшого пожвавлення економічної активності і подорожчання енергоносіїв.

Як повідомляли "Коментарі" раніше, в Україні стрімко знижується курс євро.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://bank.gov.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини