У Мюнхені переважали панічні настрої: ЗМІ дізналися, що лякає Європу

За інформацією Bloomberg, під час Мюнхенської конференції з безпеки домінували песимізм та сумніви щодо ролі США у захисті Європи

Лідери країн Північноатлантичного альянсу (НАТО) побоюються нападу Росії на одного з них. Такого висновку їх підштовхують сумніви у збереженні США своєї традиційної ролі захисту Європи, як частини Альянсу. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg".

Журналісти помітили зростання тривоги серед європейських союзників президента Джо Байдена. Вони усвідомлюють, що в період, коли Росія підбадьорена своїми успіхами на полі бою в Україні, США можуть скоротити допомогу країнам НАТО, а лідери та уряди цих країн самі зробили замало для підготовки. Такий песимізм домінував у розмовах минулих вихідних на Мюнхенській конференції з безпеки, де лідери та представники оборонних відомств зібралися, щоб підбити підсумки найбільших геополітичних загроз у світі.

Зазначається, що присутні високопосадовці оборонних відомств висловили стурбованість нездатністю США надати Україні мільярди доларів фінансування і заявили, що вони планують сценарії, в яких саме це публічне погіршення підтримки може підштовхнути Росію до прямого нападу на союзника по НАТО.

Один з анонімних чиновників зазначив, що порівняно з рішучістю попередніх зустрічей цього року в Мюнхені панувала невизначеність.

Агентство зазначає, що песимізм та посилення побоювань нападу Росії на конференції в Мюнхені спровокував і низку останніх подій, серед яких окупація росіянами міста Авдіївка в Донецькій області, смерть російського опозиціонера Олексія Навального та затримка Конгресом США прийняттям пакету фінансової допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню.

Читайте також на порталі "Коментарі" – основна причина, чому США блокують допомогу Україні: чим усе завершиться.