Головна Новини Суспільство події У МОЗ розповіли, коли в Україні почнеться вакцинація від коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ розповіли, коли в Україні почнеться вакцинація від коронавірусу

МОЗ розраховує, згідно з національним планом вакцинації, дати безкоштовний доступ до вакцини 30 мільйонам громадян

27 січня 2021, 23:05
Поділіться публікацією:

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов відреагував на прогноз видання The Economist щодо доступу України до вакцин від коронавірусу. Міністр запевнив, що масова вакцинація українців почнеться в лютому. Про це йшлося в ефірі телеканалу "Україна 24".

У МОЗ розповіли, коли в Україні почнеться вакцинація від коронавірусу

Максим Степанов (фото з відкритих джерел)

За словами Степанова, МОЗ почне вакцинацію українців відповідно до затвердженого національним планом.

"Якщо ми сказали, хочу підкреслити, ще у вересні, що ми починаємо саме масову вакцинацію в лютому цього року, то ми починаємо в лютому цього року. Коментувати домисли якихось аналітиків я не збираюся ... Звідки беруться ці цифри — 2023, 2025-й — мені це невідомо ".

За його словами, МОЗ розраховує, згідно з національним планом вакцинації, дати безкоштовний доступ до вакцини 30 мільйонам громадян.

Глава МОЗ додав, що безкоштовний доступ до вакцин від коронавірусу, згідно із затвердженим планом, будуть мати 30 мільйонів українців.

"Це наші медпрацівники, це групи ризику за медичними ознаками, це люди за віком. Ми всіх їх плануємо вакцинувати протягом 2021 року та першого кварталу 2022 року", — сказав Степанов.

Нагадаємо, в Литві лікарі помилково ввели під час вакцинації не стандартні дозу, а збільшену в п'ять разів. Про це повідомив директор медичного закладу Мантаса Чесні, передає портал 15min.lt. Інцидент стався в одній з поліклінік міста Маріямполе. За словами директора медичного закладу, під час вакцинації трапилася помилка і забули розбавити флакон з п'ятьма дозами, які там знаходилися. Таким чином, людині ввели п'ятикратну дозу вакцини проти коронавирусної інфекції.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини