У Москві знову натякнули, що чекають від Києва сигнал про поновлення переговорів

У Путіна продовжують обстрілювати Україну, але хочуть поговорити про припинення вогню

Останнім часом ціла низка спікерів Кремля почала озвучувати меседжі про те, що Москва не виходила з переговорного процесу з Україною, але нібито переговори застопорилися з вини України. Цю тему активно коментували в МЗС Росії, багато говорив із цього приводу прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков. Тепер знову готовність сісти за стіл переговорів озвучив член російської делегації в переговорах з Україною Леонід Слуцький. Він не виключив відновлення діалогу, якщо Київ надасть відповідного сигналу. Як повідомляє портал "Коментарі", слова Слуцького передає російське пропагандистське інформагентство "РІА Новини".

За словами Слуцького, зараз між сторонами низький профіль на переговорному процесі, але він особисто виключає, що здоровий глузд переможе, і переговорний процес відновиться.

"Це сьогодні залежить від тих, хто бере участь у переговорах з боку Києва", - зазначив Леонід Слуцький.

Російський представник у переговорній групі сказав, що українська сторона погоджувалася на певні "здорові умови", а потім у ході переговорів "відходила назад".

Зазначимо, радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк підтверджував, що переговори з Росією стоять на паузі з низки причин: РФ не хоче втрачати репутацію, визнавати свою неправоту та прорахунки, зменшувати вимоги.

Раніше обидві сторони давали зрозуміти, що хочуть на полі бою зміцнити позицію для переговорів. Читайте також на порталі "Коментарі" - у Кремлі вже схаменулися – готові до мирного діалогу з Україною, чекають згоди Києва.