У Монголії відбувся протест через візит Путіна (ФОТО)

Жителі Монголії провели акцію протесту проти Володимира Путіна.

Після прибуття в Монголію російського диктатора Володимира Путіна біля Палацу уряду зібрався натовп з протестними настроями, який закликав вигнати з країни воєнного злочинця.

2 вересня Володимир Путін прибув до Монголії з дводенним візитом. 3 вересня російський диктатор зустрівся з президентом Монголії Ухнаагійном Хурелсухом. Під час цієї зустрічі біля Палацу уряду зібрався натовп з синьо-жовтими прапорами та плакатами. На одному з них напис закликав російського диктатора залишити Монголію: "Забирайся геть військовий злочинець Путін".


Проте офіційно Путіна в Монголії зустріли тепло. Центральна площа Чингісхана була прикрашена величезними монгольськими та російськими прапорами під час його першого візиту до цієї країни за останні п'ять років.

Монголія є членом Міжнародного кримінально суду, який видав ордер на арешт Путіна. Таким чином російського диктатора мали б арештувати в Монголії, однак керівництво країни відмовилось йти на такі кроки.

В ЄС розкритикували відмову Монголії арештовувати Путіна. Україна також прокоментувала рішення монгольської влади та пригрозила наслідками.

Офіційною причиною візиту Путіна до Монголії стали заходи на честь перемоги радянських і монгольських військ над японською армією в 1939 році. Однак перед поїздкою Путін розповів про низку "перспективних економічних і промислових проєктів" між двома країнами. Серед них – будівництво Трансмонгольського газопроводу, що сполучатиме Китай і Росію.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв основні причини, чому Путін їде до Монголії.

Також "Коментарі" писали, що колишній президент Монголії закликав арештувати Лукашенка, який прибув в Улан-Батор.