Головна Новини Суспільство події У Мін’юсті розповіли, коли розпочнуть «розпродаж тюрем»
commentss НОВИНИ Всі новини

У Мін’юсті розповіли, коли розпочнуть «розпродаж тюрем»

Міністр юстиції Денис Малюська озвучив плани щодо так званого «розпродажу тюрем» в Україні

6 червня 2020, 21:59 comments1864
Поділіться публікацією:

Міністерство юстиції України планує "розпродаж тюрем" на літо та осінь. Про це розповів очільник відомства Денис Малюська "Радіо Свобода".

У Мін’юсті розповіли, коли розпочнуть «розпродаж тюрем»

Повідомляється, що Мін’юст планує виставити на продаж тюрми, якими наразі не користуються. Так, цього тижня будуть "заморожені" дев’ять тюрем – після скорочення їх планують виставити на продаж.

"Є й інші десятки об’єктів, які ми готові виставити на продаж, — заявив Малюська. — Щиро сподіваюся, що Верховна Рада ухвалить цього літа законопроект, який це дозволяє. Він, власне, зареєстрований в Раді".

Як повідомив міністр, так званий розпродаж тюрем має відбутися влітку-восени поточного року. Зазначається, що мова йде не про продаж тюрем, в яких утримують злочинців, а про комплекси, що не використовуються, проте держава утримує їх на кошти платників податків.

Насамперед у планах міністерства продаж двох установ у Львові. Адже вони, зазначив Малюська, дорого коштуватимуть.

У Мінюстиції заявляють, що основний інтерес для покупців становитимуть не приміщення, а земельні ділянки. Це в першу чергу стосується слідчих ізоляторів, але й є деякі заморожені тюремні установи.

Нагадаємо, глава СБУ Іван Баканов розповів, чи є в Україні секретні тюрми СБУ. Так, він пояснив, звідки розходиться інформація про нібито існування в Україні секретних тюрем.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини