Головна Новини Суспільство події У Мін'юсті підрахували прибутки від платних камер в СІЗО
commentss НОВИНИ Всі новини

У Мін'юсті підрахували прибутки від платних камер в СІЗО

Отримані від платних камер в СІЗО кошти спрямують на ремонт безкоштовних камер

27 січня 2021, 13:00
Поділіться публікацією:

Введення платних камер в слідчих ізоляторах України, яке викликало резонанс у суспільстві, принесло свої плоди. Так, Мін'юсті підрахували прибутковість такого виду "бізнесу" і оголосили фінансові результати.

У Мін'юсті підрахували прибутки від платних камер в СІЗО

Платна камера в СІЗО / фото УНН

Так, за час свого існування платні камери принесли понад 2,2 млн гривень. Таку інформацію опублікувало у своєму Telegram-каналі Міністерство юстиції України.

"2. 276 287 гривень — саме стільки за станом на 26 січня отримали українські слідчі ізолятори за реалізацію камер з поліпшеними умовами перебування", — наголошується в повідомленні відомства.

Також Мін'юст нагадує, що зароблені таким чином гроші будуть направлятися на ремонт і поліпшення умов перебування в безкоштовних камерах.

Всього в Україні налічується 26 СІЗО в яких окремі приміщення обладнали з підвищеним комфортом і зробили перебування в них платним. Такі камери в січні облаштували ще в чотирьох слідчих ізоляторах — в ГУ Бахмутське УВП (№ 6), в Маріупольському, Кропивницького та Ізмаїльському СІЗО.

Як повідомляв портал "Коментарі", 1 серпня, в Одеському слідчому ізоляторі з'явилася можливість за додаткову плату поліпшити умови перебування в камері.

Зокрема, відрилися дві платні камери: одна на двох чоловік, інша — на трьох. Вартість перебування в камерах Одеського СІЗО становитиме: — за  одну добу — 985 грн з однієї особи; за тиждень — 3502 грн з  особи;  за місяць — 4093 грн з  особи. Також сьогодні запрацювала одна платна камера на дві особи й у Миколаївському слідчому ізоляторі. Її вартість:  за 1 добу — 452 грн з однієї особи; за тиждень — 1540 грн з  особи;  за місяць — 3666 грн з  особи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини