У Мін’юсті розповіли, коли розпочнуть "розпродаж тюрем"

Міністр юстиції Денис Малюська озвучив плани щодо так званого «розпродажу тюрем» в Україні

Міністерство юстиції України планує "розпродаж тюрем" на літо та осінь. Про це розповів очільник відомства Денис Малюська "Радіо Свобода".

Повідомляється, що Мін’юст планує виставити на продаж тюрми, якими наразі не користуються. Так, цього тижня будуть "заморожені" дев’ять тюрем – після скорочення їх планують виставити на продаж.

"Є й інші десятки об’єктів, які ми готові виставити на продаж, - заявив Малюська. - Щиро сподіваюся, що Верховна Рада ухвалить цього літа законопроект, який це дозволяє. Він, власне, зареєстрований в Раді".

Як повідомив міністр, так званий розпродаж тюрем має відбутися влітку-восени поточного року. Зазначається, що мова йде не про продаж тюрем, в яких утримують злочинців, а про комплекси, що не використовуються, проте держава утримує їх на кошти платників податків.

Насамперед у планах міністерства продаж двох установ у Львові. Адже вони, зазначив Малюська, дорого коштуватимуть.

У Мінюстиції заявляють, що основний інтерес для покупців становитимуть не приміщення, а земельні ділянки. Це в першу чергу стосується слідчих ізоляторів, але й є деякі заморожені тюремні установи.

Нагадаємо, глава СБУ Іван Баканов розповів, чи є в Україні секретні тюрми СБУ. Так, він пояснив, звідки розходиться інформація про нібито існування в Україні секретних тюрем.