У Мелітополі окупанти зібрали мітинг з червоними прапорами та радянською символікою

На окупованих територіях росіяни проводять проросійські мітинги

З нагоди 1 травня в окупованому Мелітополі, що в Запорізькій області, російські окупанти зібрали "мітинг" з червоними прапорами, на яких нанесена радянська символіка, георгіївськими стрічками. Таким чином вони готували "картинку" звільненого міста для пропагандистських російських змі.

Окупанти підняли над Мелітопольською аркою червоний прапор замість українського, прилаштували туди вивіску із зіркою та георгіївською стрічкою й надписом "Слава победителям". Про це повідомив нардеп Олексій Гончаренко.

"Отже, пропагандисти розганяють "перемогу" у Мелітополі. Нібито як усі люди там чекали на першотравень, щоб підняти червоний прапор над містом. Ось тільки мало хто з місцевих прийшов на це "победобесие". Друзі, пам'ятаємо: якщо на відео не кажуть паляниця, значить у цей театр не віримо. Це робота на внутрішнього споживача, не більше. Нехай своїм тупим зомбі розповідають про те, як у Мелітополі їх чекали. Ми знаємо, що Мелітополь – Україна! І ніколи не кинемо вас, друзі!", - наголосив депутат.

Дійсно, в місті активізувалися партизани - відстрілюють вночі окупантів та розклеюють патріотичні листівки з текстом "Мелітополь – це Україна". За даними розвідки, містяни "зачистили" вже з сім десятків ворогів.

Однак на бізнес окупанти продовжують чинити тиск. Відомо, що вони відкрили магазини та прописують в цінниках рублі. Раніше повідомлялося, що масово вивозили зерно зі складів до Криму, майно і метал із підприємств. Нещодавно, за інформацією Запорізькою обласної адміністрації, фермери Мелітопольського району повідомили, що окупанти почали скуповувати зерно вдвічі заниженими цінами. У громадян, які не хочуть продавати зерно, товар забирають силою під дулами автоматів.

Як повідомляв портал "Коментарі", причетним до катувань у Бучі оголошено підозри. У Офісі генпрокурора назвали 10 прізвищ.