У Лубнах люди перекрили міжнародну трасу "Київ-Харків" - влада розводить руками

Люди вимагають від влади вплинути на місцевого постачальника газу, аби той знизив тариф, інакше - обіцяють, що перекриють всі дороги країни

Жителі Лубен вкотре за цей рік перекрили автошлях міжнародного значення "Київ-Харків". Люди вимагають знизити для них тарифи на газ, але місцевий постачальник ігнорує рішення Уряду про зниження тарифів для населення. Про це повідомляє PavlovskyNews.

Місцева влада зробити нічого не може, розводить руками. Каже, що доклала всіх зусиль, аби домомогти людям: необхідні звернення направлені у профільні державні установи найвищого рівня, аби вони вплинули на ситуацію з тарифами. Втім, поcтачальник газу у Лубнах ПАТ "Лубни" є приватною компанією і має право встановлювати тарифи на власний розсуд.

У міськраді Лубен кажуть, що важелів впливу на "Лубнигаз" вони не мають.

Жителі Лубен у розпачі, вони вкотре вдаються до радикальних способів боротьби із постачальником газу - вимагають від влади дієвих кроків для зниження тарифу. Якщо за тиждень ситуація не зміниться, вони обіцяють ініціювати перекриття усіх автошляхи країни.

Лубняни створили щільний натовп, і ходять з плакатами по пішохідному переході взад-вперед, не даючи дорогу автотранспорту. Таким чином вони не порушують ПДД і не можуть бути притягнені до відповідальності.

Місяць тому у Лубнах вже виходили перекривати автошлях: у їхніх платіжках окрім нового тарифу, були нараховані ще й зайві кубометри. Люди були налаштовані дуже агресивно: вони не лише перекрили дорогу, але й кидалися на автівки, що намагалися об'їхати трасу просікою. Тоді постачальник визнав провину, і повідомив, що зайві кубометри там з'явилися через технічну помилку, проте тариф на газопостачання та доставку газу так і не знизив.

Після масових мітингів по всій країні Кабмін ухвалив рішення про зниження тарифу на газ для населення до кінця опалювального сезону. "Коментарі" розбиралися, чи це вплине на цифри у платіжках, та чи не відмовиться через це МВФ дати черговий транш.