Головна Новини Суспільство події У Лубнах люди перекрили міжнародну трасу "Київ-Харків" - влада розводить руками
commentss НОВИНИ Всі новини

У Лубнах люди перекрили міжнародну трасу "Київ-Харків" - влада розводить руками

Люди вимагають від влади вплинути на місцевого постачальника газу, аби той знизив тариф, інакше - обіцяють, що перекриють всі дороги країни

5 лютого 2021, 17:32
Поділіться публікацією:

Жителі Лубен вкотре за цей рік перекрили автошлях міжнародного значення "Київ-Харків". Люди вимагають знизити для них тарифи на газ, але місцевий постачальник ігнорує рішення Уряду про зниження тарифів для населення. Про це повідомляє PavlovskyNews.

У Лубнах люди перекрили міжнародну трасу "Київ-Харків" - влада розводить руками

В Лубнах перекрили магістраль Київ-Харків. Фото: ТСН

Місцева влада зробити нічого не може, розводить руками. Каже, що доклала всіх зусиль, аби домомогти людям: необхідні звернення направлені у профільні державні установи найвищого рівня, аби вони вплинули на ситуацію з тарифами. Втім, поcтачальник газу у Лубнах ПАТ "Лубни" є приватною компанією і має право встановлювати тарифи на власний розсуд.

У міськраді Лубен кажуть, що важелів впливу на "Лубнигаз" вони не мають.

Жителі Лубен у розпачі, вони вкотре вдаються до радикальних способів боротьби із постачальником газу — вимагають від влади дієвих кроків для зниження тарифу. Якщо за тиждень ситуація не зміниться, вони обіцяють ініціювати перекриття усіх автошляхи країни.

Лубняни створили щільний натовп, і ходять з плакатами по пішохідному переході взад-вперед, не даючи дорогу автотранспорту. Таким чином вони не порушують ПДД і не можуть бути притягнені до відповідальності.

Місяць тому у Лубнах вже виходили перекривати автошлях: у їхніх платіжках окрім нового тарифу, були нараховані ще й зайві кубометри. Люди були налаштовані дуже агресивно: вони не лише перекрили дорогу, але й кидалися на автівки, що намагалися об'їхати трасу просікою. Тоді постачальник визнав провину, і повідомив, що зайві кубометри там з'явилися через технічну помилку, проте тариф на газопостачання та доставку газу так і не знизив.

Після масових мітингів по всій країні Кабмін ухвалив рішення про зниження тарифу на газ для населення до кінця опалювального сезону. "Коментарі" розбиралися, чи це вплине на цифри у платіжках, та чи не відмовиться через це МВФ дати черговий транш.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини