У Києві проходить тарифний Майдан

Хвиля протестів проти підвищення тарифів прокотилася по всій Україні

Підвищення тарифів, про яке не вщухає народне обурення, виливається в акції протесту по всій Україні. Тепер на акцію протесту громадяни зібралися на центральній площі країни - Майдані Незалежності в Києві.

Як передає кореспондент УНН, в акції бере участь близько сотні людей. Вони вийшли з плакатами, написи на яких присвячені підвищенню цін на "комуналку". Помітні також гасла проти карантинних обмежень (локдауна).

Протестувальників вирішили підтримати активісти руху # SaveФОП, які беруть участь в протестах з середини грудня минулого року. До місця мітингу стягнули поліцейські сили, працює також поліція діалогу.

Відзначається, що подібні акції проти підвищення тарифів проходять по всій Україні. Уряд змушений піти назустріч громадянам - так, раніше прем'єр Шмигаль заявив, що ціну на газ для побутових споживачів зменшать на третину. Втім, це навряд чи втішить рядового українця, оскільки тарифи все одно будуть збільшені.

Експерти уточнюють, що анонсоване Шмигалем зниження ціни на 30% (до 6,99 за кубометр газу) відрізняється від пропозиції "Нафтогазу" лише на 3,2%, тобто на 23 копійки - НАК "Нафтогаз України" запропонував ціну 7,22 грн за кубічний метр.

Як повідомляв портал "Коментарі", підвищення тарифів на електроенергію, газ і воду викликали обурення серед українців. По країні вже прокотилася хвиля протестів, пов'язаних з подорожчанням життєво необхідних ресурсів. Чим може обернутися такі дії влади, хто з політиків може скористатися ситуацією, що склалася і яка перспектива "тарифних бунтів" читачам "Коментарів" розповіли українські експерти.