У Києві на Гутерріша тепер не чекають: Зеленський відповів відмовою на приїзд генсека ООН

Після казанського саміту Путіна Зеленський відмовився запрошувати генсека ООН до Києва

Глава української держави Володимир Зеленський відхилив візит Антоніу Гутерріша до України через участь генсека ООН у саміті БРІКС, який відбувається на території Росії. Як інформує портал "Коментарі", про це повідомляє "AFP".

У свою чергу, видання "РБК-Україна", посилаючись на джерела на Банковій, підтвердило цю інформацію.

"Після Казані (Гутерріш – ред.) хотів приїхати в Україну, але президент не підтвердив його візит. Тому Гутерріша тут не буде, зокрема, через приниження здорового глузду та міжнародного права в Казані", - сказало високопоставлене джерело в Офісі президента України.

Зазначимо, раніше Володимир Зеленський публічно дорікнув керівництву ООН, зробивши різку заяву про саміт БРІКС у Казані.

Статут ООН – це справжній світ, а чи не у тому, як нормалізувати війну. Таку заяву в ході третього парламентського саміту Кримської платформи зробив президент України Володимир Зеленський, натякнувши, що на путінському саміті в Казані звучать заклики про нібито "недопущення напруги", а в цей самий час північнокорейські війська можуть пересуватися ближче до українського кордону.

"І зараз коли деякі лідери держав зібралися на путінському саміті в Казані, і коли фактично повз цей їхній саміт можуть переміщувати військових з Північної Кореї ближче до фронту в Україні під акомпанемент слів про нібито "недопущення напруги", ми все одно знаємо — переможе не злочинець. Не той, хто руйнує. Не той, хто депортує", — заявив президент.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Путін висміяв пропозицію Гутерріша про мир: що далі буде з війною в Україні.