У другому турі президентських виборів можуть зустрітися Зеленський та Бойко

До другого туру Порошенко не проходить

Серед потенційних претендентів на пост Президента України найбільші шанси на перемогу мають Володимир Зеленський та Юрій Бойко. Про це свідчать результати опитування населення України, проведеного "Українською соціологічною групою", пише УНІАН.

Якби президентські вибори проходили на момент опитування, то за Зеленського проголосували б 21,0% респондентів, а за Ю. Бойка – 16,1% (серед респондентів, які голосуватимуть і визначилися з вибором).

Петра Порошенка готові підтримати 15,3% опитаних, Юлію Тимошенко – 10,6%, Дмитра Разумкова – 7,6%, Ігоря Смєшка – 6,3% голосів. Решту політиків підтримують менше 5% респондентів (у кожному окремому випадку).

Опитування проведено "Українською соціологічною групою" з 4 по 10 грудня 2021 року у всіх областях України, за винятком непідконтрольних територій Криму та Донбасу.

Усього було опитано 2002 респонденти віком від 18 років і старше. Вибірка репрезентує доросле населення України (підконтрольні території) за основними соціально-демографічними ознаками. Метод проведення опитування – індивідуальне інтерв'ю "face-to-face". Статистична похибка вбирається у 2,2%.