Тридцять додаткових потягів курсуватимуть Україною: які напрямки

В «Укрзалізниці» повідомили про масштабні плани

Влітку в Україні планують запустити 30 поїздів за новими маршрутами. Про це повідомляє "Укрзалізниця" на офіційному сайті.

Так, йдеться про масштабні плани для літнього сезону. Повідомляється, що наразі готується рухомий склад та інфраструктура, а також проводяться організаційні заходи.

Як зазначили в компанії, очікується збільшення кількості внутрішніх туристів. Зокрема на це вплинули реалії пандемії коронавірусу та закриті кордони. В "УЗ" додали, що мають місце карантинні обмеження, але запевняють - суворе дотримання протикарантинних заходів робить поїзди більш безпечним транспортом для пасажирів.

Однією з задач в "УЗ" вважають розвиток маршрутів між містами-мільйонниками. Серед перспективних напрямків називається пряме сполучення між Харковом та Дніпром, Кривим Рогом та Одесою.

Влітку планують розробити напрямки так, щоби пасажири з різних регіонів України без пересадок діставалися курортних місць. Наприклад, в Азовському напрямку курсуватимуть зручний нічний поїзд Київ — Бердянськ, а зі Львова поїздом можна буде дістатися до Новоолексіївки та Бердянська, з Лисичанська, Харкова — до Одеси.

Усього в переліку майбутніх маршрутів 30 потягів.


Нагадаємо, Українська залізниця в цьому році проведе перерахунок цін квитків на поїзди, котрі не індексувалися вже кілька років. У компанії називають це не подорожчанням квитків, а індексацією. З 2018 року вартість квитків, попри інфляцію, на курсову різницю, не переглядалася. Тому в цьому році заговорили про індексацію проїзду в розмірі до 20% протягом року поступовими кроками десь на 2% щомісяця.