ТОП найнещасніших націй cвіту: на якому місці українці

Українці здебільшого з песимізмом налаштовані стосовно майбутнього

Згідно з результатами соціологічного дослідження фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва та Київського міжнародного інституту соціології, українці розташовані на 38 місці в індексі щастя серед 44 країн. При цьому найбільш задоволеними життям себе вважають жителі Колумбії. Про це пише DW.

Соціологи зазначають, що незважаючи на те, що більшість населення України задоволена життям (51%), українці входять до топу найнещасніших націй у всьому світі.

До ТОП-5 націй, які найменше задоволені життям увійшли жителі таких країн: Гана, Афганістан, Гонконг, Ірак та Росія.

Найщасливішими себе назвали: колумбійці, казахстанці, албанці, еквадорці та малазійці.


Крім того, соціологи з'ясували, що українці здебільшого з песимізмом налаштовані щодо майбутнього. 38% жителів нашої держави висловили думку, що рік, що настав, буде гіршим, ніж 2021. 25% налаштовані оптимістично, а ще 25% вважають, що змін очікувати не варто.

Зазначається, що дослідження було проведено з жовтня по грудень минулого року за допомогою різних методів: телефонних інтерв'ю, face-to-face та онлайн-опитувань. Учасниками виявилися понад 41 тисяча людей із 44 країн світу.

Раніше у матеріалі інтернет-видання "Коментарі" повідомлялося, скільки українців упевнені, що чинний державний голова Володимир Зеленський не зможе ефективно спрацювати у ролі Верховного Головнокомандувача, якщо Росія вторгнеться на територію України.

Також оприлюднено дослідження, яке засвідчило, скільки українців підтримує прямі переговори нашої держави з Російською Федерацією.