Тайвань готується відбивати вторгнення Китаю: ЗМІ дізналися нові подробиці

Тайвань активно вивчає досвід України у війні

Екзистенційна боротьба України проти російського вторгнення надихає Тайвань і дає острівній державі надію, що вона також зможе встояти проти можливого вторгнення Китаю. Тайвань не просто спостерігає за опором українців, а й робить висновки для себе. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Fox News".

"Боротьба України ніде не має такого глибокого резонансу, як на берегах Тайваню. Народ Тайваню бачить себе в боротьбі східноєвропейської нації — порівняння стає ще більш різким через зростаючий альянс між президентом Китаю Сі Цзіньпіном і президентом Росії Володимиром Путіним", - йдеться у публікації.

Автори матеріалу зазначають, що українці надихнули тайванців провести певні зміни як у військовій, так і в соціальній політиці, зокрема на острові розробили дорожню карту використання підтримки США. Зокрема, Тайвань підвищив витрати на оборону до понад 2% ВВП та збільшив тривалість термінової служби з 4 до 12 місяців.

Донедавна армія Тайваню в основному зосереджувалась на суто військових аспектах підготовки до відбиття китайського десантного вторгнення, але війна в Україні спонукала розглянути ширший спектр реагування. Зокрема, на Тайвані зрозуміли важливість збереження національної єдності в умовах війни та необхідність постійно доводити союзникам за кордоном, що їхня підтримка має значення.

Проте політична боротьба у Конгресі США, через яку Україна довго не могла отримати критично необхідну допомогу, дуже насторожила Тайвань.

"Незалежно від того, добре це чи погано для України, полягає в тому, що Україна може мати кілька джерел зброї та поставок – не лише зі Сполучених Штатів, а й із європейських країн. Але ми можемо мати лише одне зі США", – сказав президент тайванського аналітичного центру The Prospect Foundation доктор І-Чунг Лай.

Читайте також на порталі "Коментарі" - пішли ракетні удари по Тайваню: навчання КНР дедалі більше схоже на початок війни.