Свободу пенсіонерам: названа дата скасування самоізоляції для людей старше 60 років

Кабмін оголосив про пом’якшення карантину, зокрема, на засіданні вирішили, коли людям старше 60 років буде дозволено не дотримуватися режиму самоізоляції

Від цієї п’ятниці, 5 червня, люди похилого віку можуть не дотримуватися правил самоізоляції. Про таке рішення української влади стало відомо сьогодні під час засідання Кабінету міністрів України.

Так, уряд послаблює карантинні обмеження, у тому числі, для осіб старше 60 років – з 5 червня вони можуть не дотримуватися зобов’язання щодо самоізоляції.
Однак в уряді нагадали, що у разі невідповідності епідемічної ситуації в регіоні показникам для послаблення заходів протягом трьох днів поспіль, регіональна комісія ТЕБ і НС зобов’язана зібратися позачергово та скасувати послаблення деяких карантинних обмежень.

Як раніше повідомлялося, міністр охорони здоров'я Максим Степанов роз’яснив, хто з людей старше 60 років може працювати вже з 1 червня, а кому рекомендовано продовжити перебувати в самоізоляції до 22 червня.

Також "Коментарі" інформували, що у Раді проголосували за призначення державної соціальної допомоги на догляд за одинокими особами, які досягли 80-річного віку. Виплата призначатиметься у розмірі 40% прожиткового мінімуму (655 грн) для осіб, які втратили працездатність.