Головна Новини Суспільство події Свободу пенсіонерам: названа дата скасування самоізоляції для людей старше 60 років
commentss НОВИНИ Всі новини

Свободу пенсіонерам: названа дата скасування самоізоляції для людей старше 60 років

Кабмін оголосив про пом’якшення карантину, зокрема, на засіданні вирішили, коли людям старше 60 років буде дозволено не дотримуватися режиму самоізоляції

3 червня 2020, 14:39 comments2368
Поділіться публікацією:

Від цієї п’ятниці, 5 червня, люди похилого віку можуть не дотримуватися правил самоізоляції. Про таке рішення української влади стало відомо сьогодні під час засідання Кабінету міністрів України.

Свободу пенсіонерам: названа дата скасування самоізоляції для людей старше 60 років

Так, уряд послаблює карантинні обмеження, у тому числі, для осіб старше 60 років – з 5 червня вони можуть не дотримуватися зобов’язання щодо самоізоляції.
Однак в уряді нагадали, що у разі невідповідності епідемічної ситуації в регіоні показникам для послаблення заходів протягом трьох днів поспіль, регіональна комісія ТЕБ і НС зобов’язана зібратися позачергово та скасувати послаблення деяких карантинних обмежень.

Як раніше повідомлялося, міністр охорони здоров'я Максим Степанов роз’яснив, хто з людей старше 60 років може працювати вже з 1 червня, а кому рекомендовано продовжити перебувати в самоізоляції до 22 червня.

Також "Коментарі" інформували, що у Раді проголосували за призначення державної соціальної допомоги на догляд за одинокими особами, які досягли 80-річного віку. Виплата призначатиметься у розмірі 40% прожиткового мінімуму (655 грн) для осіб, які втратили працездатність.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини