Головна Новини Суспільство події Сумську прокуратуру можуть закрити на карантин через коронавірус
commentss НОВИНИ Всі новини

Сумську прокуратуру можуть закрити на карантин через коронавірус

Прокурор, котрий мав дати пояснення у справі про арешт майна "Семок", заявив, що захворів на коронавірус

22 липня 2020, 11:24 comments3601
Поділіться публікацією:

Сумський прокурор А.Жерновий не приїде до Києва на засідання кадрової комісії. Він заявив, що отримав позитивний тест на коронавірус. Комісія нині мала б з'ясувати, чи причетний Жерновий якимось чином до спроби рейдерського захоплення заводу "Семок". Про це розповіли представники підприємства. 

Сумську прокуратуру можуть закрити на карантин через коронавірус

Фото: sumy.today

Про те, що отримав позитивний тест на COVID-19, працівник Сумської обласної прокуратури заявив якраз напередодні засідання кадрової комісії з атестації прокурорів. Там з'ясовують, хто допоміг влаштувати рейдерську атаку на підприємство, яке виготовляє "Семки" та інші українські снеки. Саме А.Жерновий свого часу погодив направлення до суду клопотання слідчого Сумського СБУ про арешт заводу. Представники підприємства переконують, що цей завод жодним чином не пов'язаний зі справою, котру веде Сумське управління СБУ з 2017-го. 

Позицію колективу підтримав і Апеляційний суд Сумської області. Він скасував постанову про арешт. ДБР проводить розслідування щодо слідчого СБУ В.Прохненка та прокурора А.Жернового. Припускають, що у справі про зловживання владою та службове підроблення можуть бути  й інші, поки що невстановлені фігуранти.

Представники заводу надіслали до кадрової комісії прокуратури всі матеріали про спробу рейдерського захоплення та докази, які можуть свідчити про участь прокурора А.Жернового у юридичних діях, направлених на арешт майна заводу та передачі його іншим власникам.

Цього тижня кадрова комісія має завершити свою роботу. Якщо коронавірус у Жернового підтвердять, то на самоізоляцію можуть відправити і представників комісії, оскільки прокурор з ними контактував. Також на карантин може піти Сумська обласна прокуратура. 

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що кадрова комісія з атестації прокурорів звільнила одного з працівників Сумської обласної прокуратури через справу про рейдерське захоплення заводу "Семок".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини