Сухо, але посилиться вітер: прогноз погоди в Україні на 5 травня

Українцям розповіли, на яку погоду очікувати 5 травня і в яких регіонах країни може посилитися вітер

У четвер, 5 травня, на всій території України очікується сонячна та ясна погода, але місцями може бути сильний вітер. Про це свідчать дані Укргідрометцентру.

Сьогодні дощі відступлять, тож можна відкласти парасольки. Суха та тепла погода радуватиме мешканців західних областей, там стовпчики термометра прогріються до +14…+16 градусів. Така сама ситуація буде і на Сході країни.

Найхолодніше буде у північних регіонах України, там температура повітря прогріється до +13…+15 градусів. Вдень та вночі також очікується суха погода. А ось найтепліше буде на Півдні країни - +17 градусів. І лише у Криму можливі грозові дощі.

У столиці України, 5 травня, стовпчики термометра піднімуться до +13…+15 градусів, опадів не очікується.

Своїм прогнозом на facebook-сторінці також поділилася український синоптик Наталія Діденко. З її слів, завтра дощ може пройти у Карпатах. Температура повітря по Україні буде в діапазоні +12…+16 градусів, але в деяких регіонах можливі сильні пориви вітру, зокрема у Херсонській, Запорізькій, Донецькій та Луганській областях.

До речі, за прогнозом Діденка, дощі повернуться в Україну 8-9 травня.

Експерти Організацій Об'єднаних Націй вважають, що глобальне потепління можна відстрочити на 20 років. Для цього потрібно 300 мільярдів доларів – вони необхідні для закупівлі та висадки нових дерев.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, за словами вчених, зміни кліматичних умов на планеті загрожує зникненням звичних нам продуктів - від картоплі та бананів до морепродуктів та оливкової олії.