Суд пояснив скасування арешту Януковича

Дане рішення пов'язане з тим, що президента-втікача не оголосили в міжнародний розшук

16 листопада стало відомо, що Апеляційний суд Києва скасував рішення про заочний арешт колишнього президента України Віктора Януковича у справі про розгін Майдану 18-20 лютого 2014 року.

У суді запевнили, що причиною зняття арешту стала незаконність, необгрунтованість рішення стосовно екс-глави держави з боку Печерського суду, бо Януковича не було оголошено в міжнародний розшук, що передбачає законодавство.

"Спеціальне досудове розслідування (in absentia) здійснюється на підставі постанови слідчого судді щодо підозрюваного (крім неповнолітнього), який переховується від органів слідства і суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності та оголошений в міждержавний і/або міжнародний розшук", - сказано в повідомленні Апеляційного суду.

Нагадаємо, що у 2019 році Печерський суд заочно заарештував президента-втікача у справі про узурпацію влади. На сьогодні точне місцезнаходження Віктора Януковича невідомо, однак, зважаючи на більшість версій, він знаходиться на території Російської Федерації.