Страшна спека: синоптики розповіли, якою буде погода в Україні в серпні

В Україні буде спека до 39 градусів

Третій літній місяць ще потішить українців спекою та підвищенням температури, хоч дощі теж нагадуватимуть про себе. Що робитимуть співгромадяни: тримати наготові парасольки, або навпаки – ще не ховати купальники, пише РБК-України

Вичерпні відповіді надали фахівці Укргідрометцентру.

Як стверджують синоптики, літні температури останнього місяця літа будуть помірні та комфортні. Стовпчик термометра цього місяця плюсуватиме від +18 до + 25 градусів. В гірських місцевостях, холодніше – від + 16 до +19 градусів.

Хоч літо завершується, спека не здає своїх позицій. Абсолютний серпневий максимум температур прогнозується в межах + 35 +39 градусів.

Як прогнозують синоптики, в південних, східних, багатьох центральних, в Тернопільському та Чернігівському регіонах місцями термометри піднімуться до рекордної відмітки - + 40-42 градуси!

Мешканцям північних, східних, Волинського та Запорізького регіонів серпень принесе інакший сюрприз: похолодання до 0-2 градусів морозу.

В кінці місяця в українських регіонах, окрім більшості південних та центральних областей, можуть прийти заморозки.

Щодо кількості дощів, то все буде в нормі для кінцівки літа - 31-73 міліметрів.

За даними сайту Meteoprog, в серпні стовпчик термометра на території Україні не підійматиметься більше + 29 градусів. При цьому, буде чимало похмурих і дощових днів.

Схожі прогнози оприлюднили і на Meteofor. Цього року, в серпні, стовпчик термометра буде показувати в межах + 23-26 градусів.

А за прогнозом синоптиків ресурсу AccuWeather, останній місяць літа в українських регіонах буде багатим на сонце, а дощитиме лише кілька днів на цілий місяць.

Нагадуємо, що "Коментарі" писали про те, синоптик розповів, коли дощі покинуть Україну