Головна Новини Суспільство події Стерненку скасували домашній арешт: подробиці (ОНОВЛЕНО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Стерненку скасували домашній арешт: подробиці (ОНОВЛЕНО)

Судове засідання у справі Стерненко, як зазвичай, відбувалося в Одеській області

29 січня 2021, 17:12
Поділіться публікацією:

У п'ятницю, 29 січня, стало відомо, що активісту Сергію Стерненку, якого звинувачують у вбивстві одного з нападників на нього злочинців, скасували домашній арешт. Інформацію опублікував народний депутат від політсили "Голос" Роман Лозинський на особистій сторінці в Facebook.

Стерненку скасували домашній арешт: подробиці (ОНОВЛЕНО)

Сергія Стерненка відпустили на поруки нардепа. Фото: Facebook / Роман Лозинський

Політик заявив про перемогу в суді, яка стосується взяття Стерненка на поруки Лозинським. Приморський районний суд Одеси розглянув прохання народного депутата і, в кінцевому підсумку, задовольнив запит. З цього моменту Сергій Стерненко більше не знаходиться під домашнім арештом.

UPD. На засідання до Одеси Лозинський і Стерненко добиралися автомобілем, що було дещо складно через рясні снігопади, які буквально "втопили" регіон за кілька останніх днів.

Втім, як повідомив політик, незважаючи на труднощі, в суд вдалося потрапити вчасно. В іншому випадку, Стерненку загрожувало б повторне ув'язнення в СІЗО. Розповідаючи подробиці поїздки, Лозинський знову обурився фактом знаходження Сергія навіть під домашнім арештом, мовляв, він же не переховується від правосуддя.

Варто зазначити, що тиждень тому, 22 січня, Сергій Стерненко в своєму Telegram-каналі повідомляв: у прокурора було бажання знову відправити активіста за грати. Причина — неявка на попереднє засідання, яке Сергій пропустив через те, що здавав тест на коронавірус. Попередньо про поважну причину було повідомлено суду, що не стало на заваді клопотанню з боку обвинувача. Правда, суддя відхилив його, не розглядаючи.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що Сергія Стерненка судять за вбивство його нападника, скоєне у 2018 році. Замах на життя активіста, що спричинив за собою наступні судові розгляди, був уже третім за весь рік. До слова, в замовленні нападу на себе, Стерненко звинувачує мера Одеси Геннадія Труханова. Провини Сергій не визнає, називаючи це самообороною. У червні 2020 року СБУ вручила активісту підозру в умисному вбивстві.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Дан

30 січня 2021, 00:16

Совершенно "нормальное" решение для сегодняшней украинской Фемиды - убийца ОДЕССИТОВ стервенко имеет "право" оставаться на свободе и не нести НИКАКОГО НАКАЗАНИЯ!


Новини