Головна Новини Суспільство події Стерненко в майбутньому - це ще один політик, - політтехнолог
commentss НОВИНИ Всі новини

Стерненко в майбутньому - це ще один політик, - політтехнолог

Експерт спрогнозував, як далі буде розвиватися ситуація

23 лютого 2021, 19:15
Поділіться публікацією:

Одеський суд виніс вирок у справі активіста і колишнього члена "Правого сектора" Сергія Стерненка — 7 років позбавлення волі за викрадення людини та конфіскація половини майна. Але крапку в справі Стерненка ставити рано. У цьому впевнений політтехнолог Олександр Кондратенко, про що він заявив у матеріалі "Коментарів".

Стерненко в майбутньому - це ще один політик, - політтехнолог

Фото: УП

Експерт вважає, що варто врахувати той факт, що ця історія вже давно знаходиться в політичній площині.

"Коментувати цей інформаційний привід можна як з точки зору "справедливості" судової системи, але також і як політичної розправи. Мені здається, вирок винесли саме зараз не випадково, а виглядає це так, ніби правоохоронні органи і влада ставляться до всіх однаково і судять всіх за законом. Але це далеко не так, — вважає Олександр Кондратенко. — Нам намагаються показати баланс між справою Медведчука і справою Стерненка (руський мір — праворадикали)".

Так, думка українців розділилася: одні підтримують Сергія, інші, навпаки, святкують перемогу правосуддя. Така поляризація суспільства є ознакою того, що це — виключно політичний процес, зазначає експерт.

За словами політтехнолога, на сьогоднішній день з'являються передумови того, що Стерненко в майбутньому — це ще один політик, але не політичний проєкт.

"Хто і з якою метою буде використовувати цей кейс — покаже час. Робити з Сергія "політфігурку" вигідно тим силам, яким не вистачає зараз яскравих особистостей. З огляду на досить радикальне минуле Стерненка, його використовують ті політичні партії, які зараз мають підтримку стійкого проукраїнського електорату", — вважає політтехнолог.

Експерт також зазначив, що інфопривід щодо Стерненка "перебив" сьогодні медійно і доставку незрозумілої вакцини в Україну, і те, як все ж таки протягли Вітренка на посаду, хоч і не в статусі повноцінного міністра чи віцепрем'єра.

Нагадаємо, Рада підтримала Зеленського і прийняла закон про держслужбу: кому вигідний такий результат.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини