Стефанчук обіцяє довести ініціативу до кінця - Україна залишиться на "зимовому" часі

Стефанчук не відмовився від ідеї скасувати переведення годинників

Новоспечений спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук має намір свою ініціативу про скасування переведення годинника навесні й восени довести до логічного завершення. Стефанчук вважає, що Україна повинна знову підняти це питання і в результаті дотримуватися так званого "зимового" часу. Як інформує видання "Коментарі", про це спікер заявив під час спілкування зі ЗМІ за підсумками засідання Погоджувальної ради, пише "Українська правда".

3 березня 2021 року Верховна Рада підтримала в першому читанні, відправивши на повторне доопрацювання законопроєкт, який якраз і передбачає, що українці більше не будуть проводити стрілки годинника восени й навесні.

За словами Руслана Стефанчука, законопроєкт лежав без уваги парламентаріїв з березня, тому що не було резону його голосувати в літню пору. І ось тепер є резон повернутися до розгляду законопроєкту, залишивши в Україні один лише час - зимовий, на який незабаром перейде вся країна.

Спікер Верховної Ради вважає, що розмова щодо відмови від переведення стрілок годинника на літній час буде знову актуальна після 30 жовтня. Стефанчук зазначив, відмова від переходу на літній час повинна бути продиктована не нормами ЄС, яким Україна прагне відповідати, а біологічною потребою людини.

Руслан Стефанчук також висловив думку, що він не може погодитися з тими, хто вважає, що завдяки переведенню годинників вдається економити енергоресурси. Насправді, впевнений спікер ВР, ніякої економії в цьому немає, а є тільки шкода людському здоров'ю, тому що порушуються біоритми.

Також читайте на порталі "Коментарі" - Руслан Стефанчук розповів, куди відправив дітей на навчання.