Головна Новини Суспільство події Стало відомо, скільки «заробляють» українці за участь у мітингах
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки «заробляють» українці за участь у мітингах

Експерт розповів, скільки отримують учасники проплачених мітингів в Україні

10 грудня 2020, 07:00 comments1199
Поділіться публікацією:

Проплачені мітинги зазвичай передбачають погодинну і поденну оплату, а якщо "активіст" ще й бійку влаштує — може "заробити" більше. Про це повідомляється в матеріалі "Коментарів".

Стало відомо, скільки «заробляють» українці за участь у мітингах

Фото: informator.press

Так, мітинги протесту та інші масові заходи нерідко мають під собою чимале фінансування. То тут, то там спливають факти оплати участі в протестах і демонстраціях.

Як пояснив нам політексперт, кандидат політичних наук Олександр Палій, проплаченими акціями користується переважно олігархат. Робиться це для симуляції підтримки в суспільстві своєї антинаціональної та корумпованої діяльності. Так, маючи кримінальні вузькоприватні цілі, які йдуть всупереч інтересам більшості суспільства, олігархи за гроші наймають у цьому ж суспільстві різних людей, готових за оплату імітувати все, що завгодно. По суті, це використання імітації громадської думки на шкоду самому суспільству.

І в Україні, за словами експерта, за це не передбачена ніяка відповідальність. Навіть для організаторів.

"І вороги суспільства і демократії цим користуються, — каже Палій. — Найбільш відомий випадок методичного використання цього фальсифікату — так звані "бабусі рабіновича", які роками використовуються в просуванні приватних інтересів. Що до розцінок, то вони бувають погодинні та поденні. Як правило, вони не перевищують кількох сотень гривень на день. Найчастіше — до 200 на годину або 500 в день. Але буває, що організатори вимагають бійок, і тоді ціна зростає".

Як повідомлялося, вчора відзначався Міжнародний день боротьби з корупцією. Експерти розповіли, як змінилася антикорупційна ситуація в Україні при Зеленському.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини