Стало відомо, кому не обмежуватимуть світло: рішення уряду

Тим, хто використовує від 80% електроенергії власного виробництва, не обмежуватимуть світло

Уряд України ухвалив революційне рішення, спрямоване на зміцнення енергетичної безпеки країни. Відтепер споживачі, які виробляють не менше 80% власної електроенергії, звільняються від планових відключень світла. Цей крок передбачає залучення інвестицій у альтернативні джерела енергії та вдосконалення енергетичної інфраструктури, стверджують у Кабінеті Міністрів.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль оголосив про це рішення під час засідання уряду, підкресливши важливість енергетичної автономії бізнесу для забезпечення стабільності енергопостачання. Він зазначив, що держава активно підтримує розвиток децентралізованої генерації, надаючи кредити, спрощуючи бюрократичні процедури та стимулюючи імпорт енергетичного обладнання.

“Продовжуємо цю роботу в постійному режимі. Сьогодні ухвалюємо постанову, за якою для споживачів, що використовують не менше 80% електроенергії власного виробництва, не діятимуть графіки вимкнень”, - сказав Шмигаль.

Представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук повідомив, що відповідні зміни були внесені до положення про особливості імпорту електричної енергії.

"Передбачено, з метою створення умов для стимулювання розвитку генеруючих потужностей, не застосовувати заходи обмеження споживання електричної енергії (графіки обмеження споживання електричної енергії, погодинного відключення електричної енергії, обмеження споживання електричної потужності, аварійного відключення) до споживачів, які не менше 80 % загального обсягу споживання електричної енергії забезпечують за рахунок власного виробництва електричної енергії", - повідомив Мельничук.

Це рішення має значні переваги як для бізнесу, так і для країни в цілому. Для підприємств це означає зниження ризиків, пов'язаних з перебоями в електропостачанні, що сприятиме стабільності їхньої роботи та розвитку. Для країни це крок до зміцнення енергетичної незалежності та підвищення стійкості до зовнішніх викликів