Стало відомо, кому найбільше не довіряють українці

Українці майже однаково не довіряють росЗМІ, чиновникам, Верховній Раді і судам

З року в рік настрої українців не змінюються. Найбільше жителі України не довіряють мас-медіа Росії, українським чиновникам, парламенту і судам, вважаючи їх такими, які не дбають про інтереси України. Найбільше довіри в українських громадян мають Збройні Сили, волонтери і церква. Про це інформує видання "Коментарі", посилаючись на дані Центру Разумкова.

Лідером недовіри в українців є російська пропаганда, а точніше російські ЗМІ. Їм не довіряє рекордна кількість наших співвітчизників - 79%. Не набагато від російських мас-медіа за рівнем недовіри відстає апарат українських чиновників. Йому не довіряють 76% українців. Також 75% українців висловили недовіру парламенту. 74% - судовій системі, 72% - Кабміну і політичним силам.

Якщо ж говорити про тих, в кого українці ще не втратили віру, то це українська армія. Рейтинг довіри до захисників України на рівні 68%. Друге і третє місця за рівнем довіри розділили між собою волонтерські руху і церква. Вони практично однаково мають по 64% довіри. У п'ятірку тих, кому українці найбільше довіряють входить також держслужба з надзвичайних ситуацій, а також глава населеного пункту, де самі респонденти проживають.

Читайте також раніше на порталі "Коментарі" - Центр Разумкова визначив, хто з українських політиків ще не втратив весь рейтинг довіри серед українців. Так в лідерах президент Зеленський і глава Верховної Ради Разумков. Зеленському довіряє 33% опитаних. Однак не довіряє 61%. Дмитру Разумкова довіряють 32% і 49% наших співвітчизників не довіряють.