Головна Новини Суспільство події Стало відомо, коли почнуть штрафувати порушників закону про мову
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, коли почнуть штрафувати порушників закону про мову

Штрафувати за порушення закону про мову будуть тільки в одному випадку

23 січня 2021, 22:05
Поділіться публікацією:

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь повідомив, коли в Україні почнуть штрафувати за відмову спілкуватися з клієнтами державною мовою. Про це повідомило Радіо Свобода.

Стало відомо, коли почнуть штрафувати порушників закону про мову

Штрафи за порушення закону про мову. Фото: topobrazovanie.ru

За словами омбудсмена, виписувати штрафи розпочнуть з 16 липня 2022 року. Тарас Кремінь також нагадав, що порушників закону про мову чекають штрафи розміром від 5 100 до 6 800 гривень.

Проте політик зазначив, що штрафи будуть виписуватися тільки в одному випадку:

"Але це для злісних порушників, які принципово порушують права громадян, щодо яких ми постійно отримуємо постійні скарги, і таких скарг достатньо дві для того, щоб ми розпочали провадження, щоб підготували протокол і накладали штраф".

Представники сфери надання послуг можуть оскаржити штрафи в судовому порядку. Для цього потрібно навести вагомі аргументи та надати докази.

Також Тарас Кремінь наголошує, що недотримання закону про мову може вдарити по репутації брендів, які надають послуги.

Омбудсмен повідомив, що українська влада не планує влаштовувати провокації, перевірки, інспектування та таємні перевірки.

Нагадаємо, що 16 січня, набрала чинності 30 стаття мовного закону, яка зобов'язує всіх постачальників послуг в Україні комунікувати з клієнтами виключно державною мовою, якщо не надійшла окреме прохання споживача про інше. Про це повідомляє Закон України "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

Також сайт "Коментарі" раніше розповідав, що нещодавно відома українська артистка Оля Полякова розповіла, що думає про мовний закон. Популярна українська виконавиця стала на захист закону про обов'язкову українську мову та сказала, що не розуміє людей, які виступають проти нього.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Сергей

24 січня 2021, 02:01

Чем больше идет навязывание наречия для общения со скотом, тем больше идет отторжение от быдло мовы


Новини