Стало відомо, чи зменшать пенсії по інвалідності після реформи МСЕК

Мінсоцполітики запевняє: пенсії по інвалідності залишаться незмінними після реформи

Міністерство соціальної політики України спростувало неправдиву інформацію, яка шириться у соціальних мережах, про те, що реформа Медико-соціальних експертних комісій (МСЕК) може вплинути на виплати пенсій по інвалідності. За словами міністра Оксани Жолнович, всі, хто отримує пенсії по інвалідності, продовжать отримувати їх без жодних змін.

Основна мета реформи МСЕК – спростити та покращити систему підтримки людей, які отримали травми або мають проблеми зі здоров’ям. Як підкреслила Жолнович, реформа покликана зробити процес отримання допомоги швидшим, зменшити бюрократію та забезпечити зручність для громадян.

"Ми прагнемо створити прозору систему, де кожен, хто потребує допомоги, зможе отримати її швидко та просто," – заявила міністр.

Міністерство наголошує, що реформа не торкнеться виплат, призначених на законних підставах. Всі гарантії зберігаються, і жодних зменшень пенсій не передбачається.

Читайте також на порталі “Коментарі” - Повномасштабна війна в Україні призвела до появи чисельної категорії ветеранів — учасників бойових дій, яких за останніми підрахунками може налічуватися до 2 млн осіб. Всі українські військові, які брали участь у бойових діях, мають право на пенсійні виплати, проте розмір цих виплат залежить від багатьох факторів, таких як тривалість служби, наявність інвалідності та причинний зв'язок між інвалідністю і військовими діями. "Коментарі" вирішили розібратися, які пенсії, виплати та пільги доступні ветеранам ЗСУ та як обчислюється їхній розмір.