Головна Новини Суспільство події Стало відомо, у яких регіонах України не будуть послаблювати карантин
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, у яких регіонах України не будуть послаблювати карантин

У МОЗ похвалили регіони, які посилюють карантин через погіршення епідемічної ситуації щодо коронавірусу

6 червня 2020, 20:37 comments2513
Поділіться публікацією:

В Україні 6 областей та Київ поки ще не можуть перейти до чергового етапу послаблення карантину. Про це йдеться у повідомленні Міністерства охорони здоров’я.

Стало відомо, у яких регіонах України не будуть послаблювати карантин

Через зростання кількості захворювань на COVID-19 за останній тиждень Волинська та Донецька області скасували раніше запроваджені заходи щодо послаблення карантину. Там закриті дитячі садочки, готелі, не проходять спортивні та релігійні заходи. У Донецькій області також призупинили міжміське автобусне сполучення.

Більш того, в Ковельському та Володимир-Волинському районах Волинської області через складну епідемічну ситуацію зберігаються вимоги жорсткого карантину без жодних послаблень. Там навіть заборонені зупинки міжміського та міжобласного транспорту, який курсує транзитом, і закриті залізничні вокзали для посадки та висадки пасажирів.

Крім того, у Києві та на Житомирщині вирішили не вводити послаблення карантину, які передбачені з 5 та 10 червня. Тобто, у регіонах не працюють заклади харчування, хостели, санаторії чи будинки відпочинку.

Досі не послаблювали карантинні обмеження у Чернівецькій, Рівненській та Львівській областях.

На думку заступника міністра охорони здоров’я, головного державного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, посилення карантину в регіонах, де погіршилась епідемічна ситуація, демонструє відповідальність місцевої влади.

"Ми бачимо, що запроваджений адаптивний карантин працює. В областях, у яких складна епідемічна ситуація, не послаблювалися карантинні заходи. А ті, в кого є невідповідність критеріям, приймають рішення про посилення", — сказав Ляшко.

Нагадаємо, чому в Україні збільшується кількість хворих на коронавірус, пояснив глава МОЗ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини